Kurczak z chorizo i porami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z chorizo i porami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 444 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 1,69 zł za porcję. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz chorizo, kawałki udka kurczaka, Cebulki kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gulasz Z Dorsza Z Chorizo, Porem I Ziemniakami, Pikantne kasze z Chorizo, porem i kukurydzą, oraz Pieczona kalmara z grillowanymi porami i ciepłym dressingiem Chorizo.
Instrukcje
Na płycie grzej oliwę z oliwek na dużej patelni. Kawałki kurczaka przyprawiamy, następnie smażymy partiami, aż z obu stron staną się złote. Wyjąć i odstawić na bok.
Z patelni wlać wszystko oprócz 3 łyżek tłuszczu, dodać koper włoski i chorizo, następnie gotować, mieszając, aż koper włoski będzie miękki i lekko zabarwiony.
Dodać pory, gotować do miękkości.
Dodać czosnek i paprykę, gotować jeszcze 1 min, a następnie wlać sherry.
Niech bąbelki przez 1 min, dobrze mieszając, smak, a następnie doprawić.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wlać mieszankę do 2 naczyń żaroodpornych. Rozsypać pomidory, a następnie ułożyć kurczaka na wierzchu. Przykryć folią, następnie gotować przez 20 minut, aż kurczak się ugotuje. Podczas gotowania sprawdź i dodaj trochę wody, jeśli wydaje się, że wysycha.
Podkręć piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Odsączyć kurczaka i doprawić skórkę solą i pieprzem.
Piec przez 20-30 minut, aż kurczak zostanie podgrzany i skóra będzie chrupiąca. Liście kolendry rozetrzyj na wierzch i od razu podawaj.