Kurczak z brzoskwinią i imbirem
Kurczak z brzoskwinią i imbirem zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,53 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 256 kalorii , 25 g białka i 6 g tłuszczu . Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka połówek piersi kurczaka, mielonego imbiru, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 49% , to danie jest solidne. Wypróbujhalibuta w glazurze sojowo-imbirowej z relishem z brzoskwini imbirowej , sorbetem brzoskwiniowo-imbirowym i odwróconym ciastem brzoskwiniowym z sosem klonowym z dodatkiem imbiru, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Odcedź brzoskwinie, zachowując sok; odłóż brzoskwinie na bok.
Dodaj wodę do soku, aby zmierzyć 3/4 szklanki. Spłaszcz piersi kurczaka do grubości 1/2 cala. Na patelni nieprzywierającej smaż kurczaka w maśle na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie klarowny.
Wyjąć i trzymać w cieple.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sok brzoskwiniowy, sól i imbir do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj brzoskwinie i orzechy wodne; podgrzej. Nałóż łyżką na kurczaka.