Kurczak z brzoskwinią i imbirem

Kurczak z brzoskwinią i imbirem
Kurczak z brzoskwinią i imbirem zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,53 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 256 kalorii , 25 g białka i 6 g tłuszczu . Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka połówek piersi kurczaka, mielonego imbiru, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 49% , to danie jest solidne. Wypróbujhalibuta w glazurze sojowo-imbirowej z relishem z brzoskwini imbirowej , sorbetem brzoskwiniowo-imbirowym i odwróconym ciastem brzoskwiniowym z sosem klonowym z dodatkiem imbiru, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Odcedź brzoskwinie, zachowując sok; odłóż brzoskwinie na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2
Dodaj wodę do soku, aby zmierzyć 3/4 szklanki. Spłaszcz piersi kurczaka do grubości 1/2 cala. Na patelni nieprzywierającej smaż kurczaka w maśle na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie klarowny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Wyjąć i trzymać w cieple.
4
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sok brzoskwiniowy, sól i imbir do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj brzoskwinie i orzechy wodne; podgrzej. Nałóż łyżką na kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn