Kurczak z brzoskwiniami
Kurczak z brzoskwiniami to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka udek z kurczaka, masło, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Puppy Bellies & Peaches {brązowe naleśniki z masłem z glazurowanymi brzoskwiniami}, Grillowane brzoskwinie + brzoskwinie i lody, oraz Kurczak z brzoskwiniami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać średnią patelnię z masłem na średnim ogniu.
Dodać brzoskwinie i sok z 1/2 cytryny, i gotować do miękkości i lekko złoty, 10 protokół. Wyłącz ogrzewanie.
Podczas gotowania brzoskwinie, podgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, obrót patelni, na dużej patelni na średnim do wysokiego ciepła.
Pokroić piersi kurczaka na pół na środku każdej piersi, aby 4 równe porcje.
Dodać piersi kurczaka i udka na patelnię i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Gotować, aż kurczak jest gotowane przez około 12 minut, następnie wyjąć na talerz i przykryć folią.
Skropić patelnię pozostałą oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, pół obrotu patelni.
Dodać posiekaną szalotkę i imbir i gotować przez 1 do 2 protokół. Wymieszać w bulionie, konfitury, ostry sos i sos Worcestershire i doprawić czarnym pieprzem, do smaku. Gotować na średnim ogniu przez kilka minut do zgęstnienia. Kurczaka i brzoskwinie ułożyć na półmisku i polać sosem brzoskwiniowym. Porcje to 1 kawałek lekkiego mięsa i 1 udo na osobę.