Kurczak z bazylią i warzywami
Kurczak z bazylią i warzywami to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mocno bazylia, marchew, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Cytrynowa bazylia kurczak i warzywa, PLANTERSÂ ® Penne z kurczakiem i warzywami w sosie bazyliowym, oraz Bazylia łosoś i warzywa Julienne.
Instrukcje
Oderwij 4 (12-calowe) długości folii o dużej wytrzymałości; złóż każdy kawałek folii na pół, błyszczące boki razem.
Umieść na blasze do pieczenia i otwórz płaską, błyszczącą stronę do góry. Płaszcz w sprayu do gotowania.
Ułóż jedną czwartą pasków kurczaka na połowie każdego kwadratu folii w pobliżu zagnieceń. Łyżka warzyw równomiernie na kurczaka; posypać bazylią i czarnym pieprzem.
W każdym opakowaniu skropić 1 łyżeczkę oliwy z oliwek nad warzywami. Fold folii na kurczaka i warzywa, przynosząc krawędzie razem; złożyć krawędzie na uszczelnienie bezpiecznie. Plisa i zaciskane krawędzie, aby szczelne uszczelnienie.
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut.
Usuń mieszankę z kurczaka z paczek i przenieś na pojedyncze talerze do serwowania. Lub, w razie potrzeby, umieścić pakiety na poszczególnych talerzach serwujących; wyciąć otwór w górnej części każdego pakietu i złożyć folię aluminiową z powrotem.
Każdą porcję posypać 1 łyżką parmezanu.