Kurczak z 40 ząbkami czosnku
Kurczak z 40 ząbkami czosnku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 813 kalorii, 65g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka extravirgin oliwy z oliwek, wino, mniej sodu rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 40%. Spróbuj Kurczak Z 40 Ząbkami Czosnku, Kurczak w 40 ząbkach czosnku, oraz Kurczak z 40 ząbkami czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurcząt. Kurczaki opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu; usunąć skórę.
Każdy kurczak pokroić na 8 sztuk.
Połączyć masło i olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Posypać solą i pieprzem równomiernie kurczaka.
Dodaj połowę kawałków kurczaka na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałym kurczakiem.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę lub aż czosnek zacznie brązowieć, często mieszając. Ułożyć kurczaka na czosnku.
Dodać bulion i wino; przykryć i gotować 25 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 10 minut lub aż płyn zmniejszy się do około 1 filiżanki.
Sos i czosnek podawać z kurczakiem i chlebem.
W razie potrzeby udekorować posiekaną natką pietruszki.