Kurczak w zielonym sosie Pipian

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w zielonym sosie Pipian. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 31g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz Tomatillo, oliwę z oliwek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zielony Pipiân kret z kurczakiem, Kurczak w czerwonym sosie sezamowym: Pipian Rojo del Norte, oraz Bas w paski z sosem Pipian dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wsuń opuszki palców pod skórę każdej piersi kurczaka, aby się rozluźnić.
Skropić każdą pierś oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem, pocierając pod i na skórze.
Umieścić kurczaka na blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia i piec w piekarniku, aż kurczak jest gotowane przez, o 35 protokół. Odstawić i przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Tymczasem, do sosu: rozgrzej dużą, ciężką patelnię na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąca. Toast pestek dyni, stale mieszając, aż się rozszerzą i zaczną pękać, od 3 do 5 minut.
Przenieść nasiona na talerz do ostygnięcia. Rezerwy 2 łyżki do dekoracji.
W średnim, ciężkim rondlu, gotować pomidory, serrano i cebulę w osolonej wodzie, aby przykryć, aż pomidory staną się ciemnozielone, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczeliny, przenieść Tomatillo, serrano i cebuli do blendera i puree z bulionem z kurczaka, kolendra, cukier i prażone pestki dyni, aż gładka (sos będzie trochę gruba). Doprawić solą i pieprzem.
Aby służyć, usunąć skórę z piersi kurczaka i pokroić kurczaka w poprzek na ukos.
Przełożyć na talerz. Łyżka zielony sos pipian na wierzchu i udekorować zastrzeżone tosty pestek dyni.