Kurczak w zielonym sosie Chile

Kurczak w zielonym sosie Chile
Kurczak w zielonym sosie Chile to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś jagody ziela angielskiego, nasiona kminku, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas z kurczaka z kremowym zielonym sosem Chile, Piersi kurczaka z zielonym sosem śmietanowo-migdałowym, oraz Białe Enchiladas z kurczaka z zielonym sosem śmietanowym Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą ciężką patelnię na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąca i tosty z pestek dyni, stale mieszając, aż się rozszerzą i zaczną pękać, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieść nasiona na talerz do ostygnięcia. Na patelni ciepła sezamu i nasion kminku, ziarna pieprzu, ziele angielskie, i goździki, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę, i przenieść na talerz. Gdy nasiona i przyprawy są chłodne, zmiel je partiami w czystym elektrycznym młynku do przypraw/kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Jeśli używasz świeżych pomidorów, wyrzuć łuski i spłucz ciepłą wodą, aby usunąć lepkość. Stem Serrano chilies. W rondlu dusić świeże pomidory i serranos w osolonej wodzie, aby pokryć 10 minut. (Jeśli używasz pomidorów w puszkach, osusz je i pozostaw serranos niegotowany.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Przełóż pomidory i serranos (użyj łyżki szczelinowej, jeśli duszone) do blendera i puree z cebulą, czosnkiem, 1/4 szklanki kolendry i soli, aż całkowicie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Wlać puree z tomatillo i gotować, często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
7
Dodać 2 1/2 szklanki bulionu i wymieszać ze sproszkowaną mieszaniną pestek dyni. Dusić sos, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
W blenderze, puree 1/2 szklanki bulionu i pozostałe 1/4 szklanki kolendry, aż całkowicie gładka. Przecier i kurczaka wymieszać w sosie i podgrzać do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Przenieść mieszaninę kurczaka do miski lub talerza i udekorować pestkami dyni i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawSos
Magazyn