Kurczak w zielonym sosie Chile

Kurczak w zielonym sosie Chile to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś jagody ziela angielskiego, nasiona kminku, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas z kurczaka z kremowym zielonym sosem Chile, Piersi kurczaka z zielonym sosem śmietanowo-migdałowym, oraz Białe Enchiladas z kurczaka z zielonym sosem śmietanowym Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą ciężką patelnię na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąca i tosty z pestek dyni, stale mieszając, aż się rozszerzą i zaczną pękać, 3 do 5 minut.
Przenieść nasiona na talerz do ostygnięcia. Na patelni ciepła sezamu i nasion kminku, ziarna pieprzu, ziele angielskie, i goździki, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę, i przenieść na talerz. Gdy nasiona i przyprawy są chłodne, zmiel je partiami w czystym elektrycznym młynku do przypraw/kawy.
Jeśli używasz świeżych pomidorów, wyrzuć łuski i spłucz ciepłą wodą, aby usunąć lepkość. Stem Serrano chilies. W rondlu dusić świeże pomidory i serranos w osolonej wodzie, aby pokryć 10 minut. (Jeśli używasz pomidorów w puszkach, osusz je i pozostaw serranos niegotowany.)
Przełóż pomidory i serranos (użyj łyżki szczelinowej, jeśli duszone) do blendera i puree z cebulą, czosnkiem, 1/4 szklanki kolendry i soli, aż całkowicie gładka.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5-quart na średnim ogniu.
Wlać puree z tomatillo i gotować, często mieszając, około 10 minut.
Dodać 2 1/2 szklanki bulionu i wymieszać ze sproszkowaną mieszaniną pestek dyni. Dusić sos, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół.
W blenderze, puree 1/2 szklanki bulionu i pozostałe 1/4 szklanki kolendry, aż całkowicie gładka. Przecier i kurczaka wymieszać w sosie i podgrzać do gorąca.
Przenieść mieszaninę kurczaka do miski lub talerza i udekorować pestkami dyni i kolendry.