Kurczak w słodkim miodzie i limonce

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bez nabiału do swojego repertuaru, Kurczak w słodkim miodzie i limonce może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda z 431 kaloriami , 33 g białka i 4 g tłuszczu . Za 2,83 dolara za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Niewielu osobom to danie główne naprawdę przypadło do gustu. Mieszanka pieprzu, białego wina, mielonego imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z oceną Spoonacular wynoszącą 52% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Sałatka ryżowa Fiesta z dressingiem miodowo-limonkowym , Chleb kukurydziany z miodem i Lasagne ze słodkich ziemniaków Jak słodko jest .
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużym, zamykanym plastikowym worku. W małej misce wymieszaj wino, miód, sok z limonki i imbir; dodaj do kurczaka. Zamknij worek i obróć, aby pokryć. Schłodź w lodówce przez 2 godziny, obracając raz.
Odcedź kurczaka, wyrzucając marynatę.
Posyp kurczaka czosnkiem w proszku, solą i pieprzem.
Zwilż ręcznik papierowy olejem kuchennym; używając szczypiec z długimi uchwytami, delikatnie natrzyj nim ruszt grilla. Grilluj kurczaka pod przykryciem na średnim ogniu lub opiekaj w odległości 10 cm od źródła ciepła przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr wskaże 74°C. W razie potrzeby podawaj z kuskusem.