Kurczak W Stylu Tandoori
Kurczak w stylu Tandoori to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 54g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Mieszanka mielonego kminku, sól, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak W Stylu Tandoori, Owijki Z Kurczaka W Stylu Tandoori, oraz Pieczony Kurczak W Stylu Tandoori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 7 składników w małej misce, aby wymieszać. Za pomocą ostrego noża wytnij trzy ukośne ukośne ukośniki o głębokości 3/4 cala w każdym kawałku kurczaka. Kurczaka podzielić na 2 duże miseczki i natrzeć mieszanką przypraw.
Odstawić na 10 minut. Jogurt i cebulę podzielić między te same miski. Wrzuć kurczaka do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 260°. Wyłóż 2 blachy do pieczenia z folią; umieść stojaki chłodzące na przygotowanych blachach do pieczenia. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć udka kurczaka na 1 arkusz, a piersi kurczaka na drugi arkusz, rozstaw kawałki nieco od siebie (upewnij się, że kawałki kurczaka nie dotykają się i są pokryte mieszaniną jogurtu).
Piec, aż kurczak jest gotowane przez, około 30 minut na piersi i około 40 minut na uda. (Kurczak można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.)
Umieścić kurczaka na dużym talerzu.
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.