Kurczak W Stylu Bulgogi Marynowany Imbirem

Kurczak W Stylu Bulgogi Marynowany Imbirem
Kurczak w stylu Bulgogi marynowany imbirem jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać unseasoned ocet ryżowy, imbir, tosty-olej sezamowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tilapia po chińsku marynowana soją ze świeżym imbirem i cebulką, Koreańska marynowana wołowina (Bulgogi) - wersja z sosem Instant, oraz Koreańska Marynowana Wołowina (Bulgogi) - SOS Naturalny Wersja 1.

Instrukcje

1
W zamykanej plastikowej torbie połącz sos sojowy, olej sezamowy, miód, ocet, pieprz, szalotki, czosnek, imbir i 1 łyżkę nasion sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Naoliwić ruszty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Kurczaka wyjąć z marynaty i lekko posmarować olejem. Grill na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż lekko zwęglone i gotowane przez, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Posypać pozostałą 1 łyżką sezamu, cienko pokroić i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn