Kurczak w stylu bliskowschodnim, warzywa i ryż
Kurczak, warzywa i ryż po bliskowschodnim stylu może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 1,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 219 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Jeśli masz pod ręką drugą, koszerną sól, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis zachwycił 20 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni bliskowschodniej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 86%, to danie jest doskonałe. Kurczak z Bliskiego Wschodu i ryż, kurczak w panierce owsianej ze smażonym zielonym kalafiorem i ryżem z Bliskiego Wschodu oraz jogurt w stylu bliskowschodnim są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odłożyć na bok.
Rozgrzej olej w woku lub dużej głębokiej patelni na dużym ogniu.
Dodaj fasolkę szparagową i cebulę i smaż, często mieszając, aż cebula lekko się zarumieni, około 5 minut.
Dodaj paprykę i 1/2 łyżeczki soli i smaż mieszając, aż fasolka szparagowa i papryka będą chrupiące, około 3 minuty.
Dodaj bulion, zeskrobując przyrumienione kawałki. Dodaj rozdrobnionego kurczaka, ryż, mieszankę przypraw i 1/2 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu, aż nie pozostanie nadmiar płynu, około 1 minuty. Sezon z solą.
Przełożyć na talerz, posypać natką pietruszki i orzeszkami pinii i podawać.