Kurczak w sosie żurawinowo-portowym
Need a dairy free main course? Kurczak z sosem żurawinowo-portowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz tawny port, przetartą szałwię, przyprawioną włoską bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak w sosie żurawinowo-portowym, Żurawinowy SOS Portowy, oraz SOS Portowo-Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu. Zagrzebać kurczaka w bułce tartej.
Dodaj do patelni i gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Bulion i pozostałe składniki połączyć, mieszając trzepaczką.
Dodaj do patelni; zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować 10 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjąć kurczaka z patelni. Doprowadzić mieszaninę bulionu do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 1 minuty). Łyżka sosu nad kurczakiem.