Kurczak w sosie z zielonej cebuli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z sosem z zielonej cebuli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sos Tatarski Z Zielonej Cebuli, Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi, oraz Chrupiące wontony z krewetek z sosem do maczania z zieloną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1/4 szklanki bulionu i mąki w małej misce, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Dodać pozostały bulion, czosnek i tymianek; odstawić.
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka, i gotować 4 do 5 minut lub aż lekko rumiane. Kurczaka obrócić; dodać 2 łyżki zielonej cebuli.
Wlać mieszankę bulionu na kurczaka; posypać solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 15 do 20 minut lub aż kurczak jest zrobione, fastrygowanie często.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło. Doprowadzić sos do wrzenia na średnim ogniu. Zeskrobać dno i boki patelni za pomocą gumowej szpatułki. Gotować 2 minuty lub aż sos jest zredukowany do 3/4 szklanki.
Polać kurczaka sosem równomiernie, a doprawić pozostałą zieloną cebulką.