Kurczak w sosie z octu Estragonowego
Kurczak z octem estragonowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, niskosolny bulion z kurczaka, estragon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekana pierś z kurczaka Susan Spicer z octem, musztardą i estragonem, Ocet Estragonowy, oraz Kurczak w sosie Oct.
Instrukcje
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Dodaj do patelni i gotować, aż złoty, o 4 protokół na stronę.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj szalotki na patelni i sauté 30 sekund.
Dodać ocet; gotować, aż zredukowane do glazury, o 2 protokół. Wymieszać z bulionem. Powrót kurczaka, strona skóry do góry, na patelnię. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez, o 12 protokół. Za pomocą szczypiec przenieś kurczaka na 2 talerze.
Dodaj estragon do cieczy w patelni. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować bez przykrycia, aż ciecz zostanie lekko zmniejszona, około 2 minut. Łyżka sosu nad kurczakiem.