Kurczak w sosie z białego wina
Ten przepis służy 35. Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką olej, szarą musztardę Poupon dijon, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kurczak w sosie z białego wina, Kurczak w sosie z białego wina, oraz Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rub kurczaka z 2 łyżkami. wytrzyj na sucho.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować od 6 do 8 min. z każdej strony lub aż zbrązowieje po obu stronach.
Usuń kurczaka z patelni, zastrzegając kapiele na patelni; przykryć kurczaka, aby utrzymać ciepło.
Dodaj pozostały suchy rub, bulion z kurczaka, Wino i musztarda do kapieli na patelni; wymieszać do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia.
Ubić skrobię kukurydzianą i śmietanę do wymieszania.
Dodać do mieszanki bulionu; gotować i mieszać 5 min. lub aż zgęstnieje.
Powrót kurczaka na patelnię; SOS łyżka nad kurczakiem. Gotować 2 do 3 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F).