Kurczak w sosie Sherry-Dijon

Wbity Kurczak z sosem Sherry-Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 640 kalorii, 49g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, jajko, sos worcestershire, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Divan faszerowany z kurczaka w sosie Sherry Dijon, Sałatka z Arugulanu i gruszek z Dijon Sherry Vinaigrette, oraz Sałatka z pieczonej gruszki i szalotki z Sherry-Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C). Blachę do pieczenia posmarować oliwą z oliwek.
Wymieszać jajko i wodę razem w szerokiej misce.
W osobnej misce wymieszać bułkę tartą i parmezan.
Roztopić masło z sherry, sos Worcestershire, musztarda Dijon, i czosnek w małym rondlu na średnim ogniu; gotować, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Piersi z kurczaka zanurzyć w ubitym jajku do obtarcia. Naciśnij zanurzone piersi w bułce tartej i delikatnie wrzucić między rękami tak wszelkie okruchy chleba, które nie utknęły może spaść. Ułóż na przygotowanym arkuszu.
Na panierowane piersi kurczaka polać sosem sherry-Dijon.
Piec na stojaku w górnej trzeciej części nagrzanego piekarnika, aż nie będzie już różowy w środku, a soki będą jasne, 5 do 7 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).