Kurczak w sosie morelowo-pomarańczowym
Kurczak z salsą morelowo-pomarańczową może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 2 porcje po 607 kalorii , 38 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 2,28 USD za porcję przepis ten pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 201 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga konfitury morelowej, ryżu, połówek piersi kurczaka i ryżu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę super spoonacular wynoszącą 84% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również: Steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową , Łosoś z salsą pomarańczową i glazurą z granatów i Kurczak z morelami .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj salsę, konfitury i sok pomarańczowy. W 1-1/2-qt. wolnowarze posmarowanym sprayem do gotowania, ułóż warstwami 1/3 szklanki mieszanki salsy i pierś kurczaka. Powtórz warstwy. Nałóż pozostałą salsę.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 2-1/2 do 3 godzin lub do momentu, aż kurczak będzie miękki. Jeśli chcesz, zagęść sos z patelni.