Kurczak w sosie kukurydziano-serowym
Kurczak w sosie kukurydziano-serowym to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna kukurydzy, sól, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 28%. Spróbuj Kukurydza i brokuły w sosie serowym, Black Bean and Corn Wontons With 3 Cheese Sweet Pepper Sauce, oraz Nachos z polędwicy wieprzowej z sosem Mornay, awokado-kukurydzianym smakiem, Zwęglonym Jalapeno i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać kukurydzę i cebulę. Przykryć i gotować 10 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z chili w proszku; gotować 1 minutę. Wymieszać z pomidorem; gotować 2 minuty. Wymieszać z mlekiem i twarogiem; gotować 6 minut na małym ogniu, często mieszając. Wymieszać z serem cheddar, 1/2 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczka pieprzu, i sosem paprykowym; gotować 4 protokół lub do stopienia, często mieszając. Przykryć i ogrzać.
Aby przygotować kurczaka, posypać kurczaka 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 4 minuty z każdej strony lub aż kurczak zostanie wykonany.
Kurczaka podawać z sosem, posypać szczypiorkiem.