Kurczak w sosie klonowym z czarnego pieprzu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z sosem klonowym z czarnym pieprzem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.14 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klon I Czarny Pieprz Kurczak, Czarny Pieprz Klon Glazura Pieczony Kurczak, oraz Kurczak Rotisserie z sosem z octu pieprzowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć kręgosłup z kurczaka nożycami kuchennymi i wyrzucić. Pokrój kurczaka na sucho, a następnie rozprowadź na płasko, skórkę do góry, na desce do krojenia.
Wytnij 1/2-calową szczelinę z każdej strony kurczaka w środku trójkąta skóry między udami i piersiami (w pobliżu pałeczki perkusyjnej), a następnie włóż dolne pokrętło każdej pałeczki przez szczelinę. Włóż końcówki skrzydeł pod pierś.
Kurczaka posypać solą i mielonym pieprzem.
Podgrzać 3 łyżki masła w 10-calowej żeliwnej lub ciężkiej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi.
Dodaj kurczaka, skórkę do dołu i ułóż większe gałązki rozmarynu na kurczaku. Przykryj okrągłym pergaminem i drugą patelnią, a następnie wierzch ciężarami. Kurczak gotować, aż skóra jest rumiane, o 15 protokół.
Usuń i rezerwy wagi, top patelnia, pergamin, i rozmaryn, a następnie ostrożnie poluzować kurczaka z patelni z łopatką. Obróć kurczaka i ponownie umieścić gałązki rozmarynu, a następnie ponownie przykryć pergaminem, patelnia, i wagi. Gotować, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, 15 do 20 minut więcej.
Toast pieprzu w suchym 1-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż pachnące, o 3 protokół.
Przełożyć na czystą deskę do krojenia i grubo zmiażdżyć wałkiem do ciasta. Powrót pieprzu do rondla i doprowadzić do duszenia z syropem, 1/2 bulionu szklanki, i małe gałązki rozmarynu, a następnie zmniejszyć ogień i dusić 20 minut.
Kurczaka przełożyć na talerz i luźno przykryć folią.
Dodaj ocet do patelni i deglaze, gotowanie i skrobanie brązowych bitów z drewnianą łyżką, aż płyn zmniejszy się o połowę. Wymieszać mieszaninę klonu i pozostałe 1/4 bulionu szklanki i gotować, aż lekko syropy, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i zawirować w pozostałych 2 łyżkach masła. Doprawić sosem solą i przelać przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając ciała stałe.
Podawać kurczaka z sosem.