Kurczak W Sosie Gruszkowym
Kurczak w sosie gruszkowym może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,37 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 629 kalorii , 55 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką paski bekonu, wodę, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sos gruszkowo-imbirowo-kardamonowy (i masło gruszkowe) , Udka z kurczaka w sosie gruszkowo-porowym i Chrupiący kurczak z pikantnym sosem gruszkowo-żurawinowym .
Instrukcje
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Na dużej patelni na średnim ogniu smaż kurczaka na oleju po 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa osiągnie 170°.
W międzyczasie w dużym rondlu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący.
Odcedzić, zachowując 1 łyżkę ocieku; odłóż bekon na bok. Stopniowo wlewaj bulion do odcieku, zgarniając patelnię, aby poluzować przyrumienione kawałki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować bez przykrycia przez 5 minut.
Dodaj gruszki; wrócić do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; dodać szczypiorek. Stopniowo dodawaj do sosu gruszkowego; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Wymieszaj boczek.