Kurczak w sosie czosnkowym
Kurczak w sosie czosnkowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 873 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać makaron jajeczny, sól, papryka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć biały ocet można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem Pekan jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Spróbuj Kurczak w sosie czosnkowym, Sos Czosnkowy Kurczak, oraz Kurczak w sosie czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kurczaka, 4 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli do wrzenia w holenderskim piekarniku. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do momentu zakończenia.
Odcedzić, zastrzegając 3 szklanki bulionu. Przykryć kurczaka i ogrzać.
Połączyć rozgnieciony czosnek i pozostałą 1/4 łyżeczki soli, tworząc pastę; wymieszać z octem.
Roztopić 1/4 szklanki masła na dużej patelni.
Ubić w mące; gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 1 minuta. Stopniowo ubijać w zarezerwowanym bulionie i mieszaninie czosnku; gotować 5 minut lub aż będzie gładka i lekko zagęszczona. Stopniowo ubijać 1/2 szklanki gorącej mieszaniny bulionu do jaj; dodać do pozostałej gorącej mieszaniny, stale ubijając. Gotować 3 minuty lub aż mieszanina osiągnie 16
Łyżka sosu nad kurczakiem.
Wymieszać razem 2 łyżki masła i papryki; skropić sosem.
Podawać z ryżem lub makaronem jajecznym.