Kurczak w sosie Chutney z Mango
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak z sosem Mango Chutney może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka nasion gorczycy, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 303 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Grillowany kurczak Jerk z sosem Scotch Bonnet i Chutney z Mango, Tajny Składnik (Chutney Z Mango): Słodki-Gorący Chutney-Grillowany Kurczak, oraz słodki chutney z mango, jak zrobić szybki chutney z mango.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować minutę więcej.
Dodaj posiekane mango, imbir, rodzynki, nasiona gorczycy, płatki czerwonej papryki, ocet, wodę i cukier.
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć patelnię i niech gotować delikatnie przez 30 protokół.
Upiec udka z kurczaka: podczas gotowania chutney, gotować kurczaka. Rozgrzej piekarnik do 204° ze stojakiem w pozycji środkowej. Spód patelni posmarować oliwą z oliwek.
Udka kurczaka opłukać w wodzie, osuszyć. Kawałki kurczaka natrzeć oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem.
Na patelni ułożyć kawałki kurczaka. Gotować w piekarniku, aż soki uruchomić jasne, gdy szturchnął ostrym nożem, lub gdy wewnętrzna temperatura ud jest 77°, o 25 protokół.
Jeśli kawałki kurczaka nie są wystarczająco rumiane dla ciebie, możesz je zakończyć w brojlerze przez ostatnie 5 minut gotowania. Jeśli kawałki kurczaka są bardzo duże, po 25 minutach obniż temperaturę do 177° i gotuj, aż kawałki kurczaka zostaną ugotowane.
Chutney z mango wymieszać z kurczakiem (bez tłuszczu):
Usuń kawałki kurczaka z patelni.
Wylej wytopiony tłuszcz z kurczaka, zachowaj na łyżeczkę lub tak. (Nie wlewaj do odpływu, bo zestali się i zablokuje odpływ).
Na patelnię włożyć sos mango z pozostałymi kapikami z kurczaka.
SOS rozprowadzić na całym dnie patelni.
Odstawić na kilka minut, aby zmiękczyć kapiele, następnie zebrać i umieścić w naczyniu do serwowania.
Dostosuj przyprawy. Jeśli jest zbyt kwaśny, dodaj więcej cukru.
Podawać kurczaka z sosem chutney z mango i ryżem gotowanym na parze lub ryżem hiszpańskim.