Kurczak W Puszce Piwa

Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Kurczak z puszki piwa może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 41g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.08 za porcję. Jest idealny do Dzień Ojca. Ten przepis jest lubiany przez 97 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz piwo, pieprz, przyprawa rub, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Kurczak Z Puszki Po Piwie, oraz Wędzony ser i Fondue z piwem-gotowana na wolnym ogniu Bratwurst, Grillowany boczek, pieczarki i chleb żytni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Usunąć szyję i podroby z kurczaka i wyrzucić. Kurczaka opłucz wewnątrz i na zewnątrz i osusz papierowymi ręcznikami. Kurczaka natrzeć lekko olejem, następnie wcierać do środka i na zewnątrz solą, pieprzem i wytrzeć na sucho. Odstawić.
Otwórz puszkę piwa i weź kilka łyków (zrób z nich duże łyki, aby puszka była w połowie pełna).
Umieść puszkę piwa na stałej powierzchni. Chwytając udko kurczaka w każdej ręce, zanurz jamę ptaka nad puszką piwa.
Przenieś bird-on-a-can do swojego grilla i umieść na środku rusztu, równoważąc ptaka na jego 2 nogach, a puszkę jak statyw.
Gotuj kurczaka na średnim, pośrednim ogniu (tj. bez węgli lub palników bezpośrednio pod ptakiem), z pokrywą grilla, przez około 1 1/4 godziny lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna rejestruje 165 stopni F w okolicy piersi i 180 stopni F w udzie, lub do momentu, gdy sok z uda będzie czysty po dźgnięciu ostrym nożem.
Wyjmij z grilla i pozostaw na 10 minut przed rzeźbieniem.