Kurczak W Puszce Piwa

Kurczak z puszki piwa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 849 kalorii, 52g białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.4 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka piwa, koszerna sól i pieprz, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Kurczak Z Puszki Po Piwie, oraz Wędzony ser i Fondue z piwem-gotowana na wolnym ogniu Bratwurst, Grillowany boczek, pieczarki i chleb żytni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotuj grill z węglem węglowym z jednej strony do pośredniego grillowania i dodaj nasączone Drewno jabłkowe lub mesquite zrębki nad węglami.
Wyjąć szyję i podroby i osuszyć kurczaka papierowymi ręcznikami.
Kurczaka posmarować olejem i posypać solą i pieprzem oraz 3 łyżkami suchego natarcia. Odstawić.
Otworzyć puszkę piwa, wylać około 1/2 szklanki piwa do filiżanki i wypić (lub wlać na wióry drzewne). Zrób dodatkową dziurę w górnej części puszki za pomocą otwieracza do puszek z kluczem kościelnym.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę suchego rub do puszki po piwie (może trochę się sypie na górze, ale nie martw się, to normalne), czosnek i rozmaryn.
Przytrzymaj kurczaka nad puszką piwa i przesuń kurczaka nad puszką. Złóż skrzydła z powrotem za kurczakiem. Upewnij się, że nogi są przed puszką, wspierając kurczaka.
Umieść kurczaka w jednorazowej patelni.
Umieść patelnię na ruszcie grilla po przeciwnej stronie węgli, włóż pokrywkę i gotuj kurczaka, aż się zarumieni, a wewnętrzna temperatura rejestruje 160 stopni F w okolicy piersi i 175 stopni F w okolicy uda na termometrze natychmiastowego odczytu, 1 do 1 1/2 godziny.
Wyjmij z grilla (uważaj, aby nie rozlać zawartości puszki piwa, ponieważ będzie bardzo gorąca) i pozostaw na 10 minut przed rzeźbieniem.
Użyj pary szczypiec blokujących i chwyć dno puszki po piwie, aby wyjąć z jamy kurczaka.
Umieść na talerzu lub desce do krojenia, aby odpocząć i ochłodzić. Rzeźbić i podawać.