Kurczak w pomidorowym kremie ziołowym
Kurczak w pomidorowym kremie ziołowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.08 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidory, pieprz cayenne, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Kurczak z ziołami w sosie pomidorowym, kurczak w sosie pomidorowo-ziołowym, oraz Piersi z kurczaka w sosie pomidorowo-ziołowym.
Instrukcje
Mąkę, sól, pieprz czarny i pieprz cayenne ubić razem w płytkiej misce. Delikatnie wciśnij kawałki kurczaka w mieszaninę mąki, aby pokryć i strząsnąć nadmiar mąki.
Masło rozgrzać na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać kurczaka i szalotka w roztopionym maśle, aż szalotka zmięknie i kurczak jest gotowane przez, 5 do 10 protokół.
Wlać białe wino do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności off dnie patelni z drewnianą łyżką.
Pomidory wymieszać z sokiem z cytryny do mieszanki kurczaka; gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, wlać śmietanę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, aby zmniejszyć płyn do grubszej konsystencji, 5 do 10 minut więcej.
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z estragonem.