Kurczak w pikantnym sosie kokosowym

Kurczak w pikantnym sosie kokosowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 608 kalorii, 26g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz zewnętrzne liście i wszystkie, ale niższe 6 cali odrzucone, galangal, kurkuma i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony kurczak kokosowy z pikantnym sosem, Kurczak kokosowy z pikantnym sosem Mango, oraz Burritos z kurczaka z limonką kokosową z pikantnym sosem orzechowym Sriracha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rub kurczaka solą i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Podczas gdy kurczak stoi, delikatnie rozgnieść tamarynd z gorącą wodą w misce opuszkami palców, aż miąższ zmięknie, a następnie zmusić gumową szpatułką przez sito o średnich oczkach do małej miseczki, odrzucając ciała stałe. Pulse szalotki, chiles, imbir i kurkuma z kminkiem i kolendrą w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Lekko rozbić łodygi trawy cytrynowej z dnem ciężkiej patelni.
Wymieszać razem mleko kokosowe, purée z tamaryndowca, mieszankę szalotki, trawę cytrynową, galangal i cukier palmowy w szerokim ciężkim garnku o szerokości 6 do 7 litrów.
Dodać kurczaka i doprowadzić do dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, następnie zmniejszyć ogień i delikatnie dusić, częściowo pokryte, aż bardzo miękkie, 40 do 45 protokół.
Przenieść kurczaka szczypcami do miski i gotować sos, odkryte, często mieszając, aż zagęszczony i zredukowany do około 4 filiżanki, 20 do 25 protokół.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut, a następnie w razie potrzeby odtłuścić tłuszcz. Wyrzucić trawę cytrynową i przyprawić sosem solą.
Dodać kurczaka i wymieszać.
Kurczak można zrobić 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzić w sosie, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu.