Kurczak w otulinie
Kurczak w zawinięciu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 576 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka piersi z kurczaka, oliwa z oliwek, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Spróbuj Banh-mi Wrap: Wietnamski Grillowany zawijas wieprzowy z marynowaną marchewką i miętą, Chicken Wrap, oraz Buffalo Chicken Wrap dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ze skóry 2 piersi kurczaka, następnie wyciąć kieszeń z każdej strony i wypełnić każdy z 25g miękkiego koziego sera.
Każdą pierś owinąć w 2 płatki bez skórki, schować w kilka świeżych liści szałwii, następnie włożyć piersi do naczynia do pieczenia i doprawić. Łyżka 1 łyżki oliwy z oliwek.
Piersi z kurczaka pieczemy w naczyniu do pieczenia, odsłoniętym, przez 30-35 minut w nagrzanym piekarniku (190C / gaz 5 / wentylator piekarnik 170C). Aby sprawdzić, czy są gotowe, włóż ostry nóż do środka paczki i pozostaw go na kilka sekund, jeśli kurczak jest ugotowany, końcówka powinna być bardzo gorąca, gdy ją wyciągniesz i dotkniesz. Kurczak powinien również czuć się bardzo jędrny po naciśnięciu tylnej części widelca.
Podawać z zapiekanką ziemniaków i porów.