Kurczak w occie
Kurczak w occie może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 716 kalorii, 53g białka, oraz 50g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,24 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów, liści pietruszki, koncentratu pomidorowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Z łyżką wynik 58%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak Nanban / smażony kurczak z dressingiem z octu sojowego, Kurczak Nanban / smażony kurczak z dressingiem z octu sojowego, oraz Kurczak Nanban / smażony kurczak z dressingiem z octu sojowego.
Instrukcje
Dopraw kurczaka solą i pieprzem. Rozpuść 2 łyżki masła na dużej patelni, aż się spieni, a następnie, po kilka kawałków na raz, dobrze zrumień kurczaka ze wszystkich stron. Nie gotujesz tutaj kurczaka; po prostu sprawiasz, że skóra jest chrupiąca i nadaje jej kolor, więc 5 minut na stronę to prawie prawda.
Wyjmij kurczaka na talerz.
Dodaj czosnek na patelnię i gotuj około 10 minut. Zdeglasuj patelnię octem i zagotuj, aby zmniejszyć o połowę, 10 do 15 minut. Włóż kurczaka na patelnię.
Dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy. Za pomocą kawałka sznurka kuchennego zwiąż tymianek, pietruszkę i liść laurowy.
Dodaj wiązkę ziół do kurczaka i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia, aż mięso spadnie z kości, około 30 minut.
Przełóż kurczaka do naczynia, przykryj i trzymaj w cieple.
Wlać wywar do soków na patelni i gotować, aż zgęstnieje, około 10 minut. Przecedź do rondla, a jeśli nadal nie jest wystarczająco skoncentrowany, aby ci się podobał, zagotuj go trochę bardziej.
Ubij pozostałą łyżkę masła. Dopraw i polej kurczaka.
Podawać z posiekaną natką pietruszki, posypaną i miską pieczonych lub tłuczonych ziemniaków z boku.