Need a dairy free main course? Kurczak w Mole, styl Puebla może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 866 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki kurczaka, tortille kukurydziane, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć czekoladę można śledzić to danie główne z Nerkowca mleko czekolada ciasteczka czekoladowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łatwy Puebla-Style Kurczak Mole, Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), oraz Dziś Kolacja: kurczak w stylu Huasteca w Krecie.
Instrukcje
1
W dużym garnku, parboil kurczaka w wodzie doprawione solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Odcedzić, zastrzegając gotowania bulionu, i przechowywać w lodówce, aż gotowy do montażu naczynia.
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Podgrzać 1/2 szklanki oleju na ciężkiej patelni, aż migocze. Smażyć chiles aż chrupiące, o 10 do 15 sekund, obracając raz; upewnij się, że nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Włóż chiles do niereaktywnej miski, przykryj gorącą wodą i odstaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Odcedzić chiles, rezerwując moczenie wody. Przecier chiles w blenderze z wystarczającą ilością wody do moczenia, aby gładka pasta. Może być konieczne zeskrobanie boków i kilkukrotne wymieszanie w celu uzyskania gładkiej pasty. W ciężkim piecu holenderskim podgrzać dodatkową 1/2 szklanki oleju na średnim ogniu i dodać puree chile (należy uważać, że będzie rozprysk). Gotować przez około 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Zdjąć z ognia i odstawić.
9
Pomidory Puree w blenderze. W młynku do kawy lub przypraw zmiel goździki, ziarna pieprzu, cynamon i prażone nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Takie Jak Pestki Dyni
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodać mieszaninę nasion i czosnek do puree Tomatillo i miksować na gładką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki Dyni
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
11
Podgrzać 6 łyżek oleju na ciężkiej patelni. Smażyć każdy z następujących składników, a następnie wyjąć łyżką szczelinową: rodzynki, aż nadmuchną; migdały na złoty brąz; pestki dyni, aż pop. Jeśli to konieczne, dodać tyle oleju, aby 4 łyżki i smażyć kawałki tortilla i kromki chleba, aż złoty kolor, o 15 sekund na stronę; usunąć z patelni z rowkiem łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1-1/2 Szklanki Piwa
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, Obrane
12
Dodaj rodzynki, migdały, nasiona dyni, tortille i chleb do puree tomatillo i zmiksuj, używając 1 do 2 szklanek zastrzeżonego bulionu z kurczaka, w razie potrzeby, aby uzyskać gładki SOS. Może to być konieczne w partiach. W ciężkim holenderskim piekarniku podgrzać 3 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Takie Jak Pestki Dyni
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1-1/2 Szklanki Piwa
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
13
Dodaj puree chile, puree tomatillo, i meksykańska czekolada (uważaj będzie rozprysk). Gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Takie Jak Pestki Dyni
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
14
Dodaj pozostałe 5 szklanek bulionu z kurczaka, gotuj na małym ogniu przez dodatkowe 45 minut, mieszając wystarczająco często, aby zapobiec przypaleniu mieszanki na dnie. W ciągu ostatnich 15 minut czasu gotowania, dodać parboiled kurczaka i ciepła przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
15
Udekoruj prażonym sezamem i podawaj z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Ryż Biały
16
Szef Ravago dzieli się swoimi wskazówkami z Epicurious:aby zasiać suszone chiles, użyj ostrego noża do parkowania, aby rozciąć bok i ostrożnie zeskrobać nasiona. To dobry pomysł, aby nosić rękawiczki podczas obsługi chiles. Według Ravago możesz zmieniać liczbę każdego chile, którego używasz, o ile całkowita liczba wynosi 22, ale używaj tylko pasilla, mulato lub ancho chiles. Nie zastępuj innego typu. Tworzenie Kreta jest procesem czasochłonnym, ale szef kuchni Ravago ostrzega przed pójściem na skróty; w przeciwnym razie kret będzie miał off smak. Na przykład przepis wymaga indywidualnego opiekania każdego rodzaju nasion. Ma to na celu zintensyfikowanie i zablokowanie smaku każdego z nich, ponieważ proces ogrzewania przynosi oleje na powierzchnię. Jeśli podgrzejesz wszystkie rodzaje nasion razem, smaki staną się mieszane, co spowoduje mol o Smaku błotnistym. Aby w pełni wykorzystać swoje wysiłki, przygotuj podwójną partię Kreta, serwując porcję, a resztę utrzymując w stanie zamrożenia. Według Ravago kret będzie zamrożony nawet przez miesiąc. Wystarczy rozmrozić i podgrzać. Jeśli konsystencja jest ziarnista po podgrzaniu, po prostu odśwież SOS. Dla łatwiejszego podawania można użyć kawałków kurczaka bez kości, bez skóry. Przepis wymaga parboiling, ale można przygotować kurczaka na wiele sposobów, Ravago mówi, albo pieczone, pieczone, lub grillowane. Można nawet użyć zakupionego kurczaka rożna. Ravago mówi, że kurczaka można zastąpić kaczką, przepiórką, indykiem lub jakimkolwiek rodzajem drobiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak Rotisserie
Suszona Papryka Chili
Drób
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przepiórki
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
17
Przedruk za zgodą Fonda San Miguel: Thirty Years of Food and Art autorstwa Toma Gillilanda, Miguela Ravago i Virginii B. Wood. 2005 Shearer Publishing