Kurczak w Krecie, w stylu Puebla

Kurczak w Krecie, w stylu Puebla
Need a dairy free main course? Kurczak w Mole, styl Puebla może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 866 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki kurczaka, tortille kukurydziane, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć czekoladę można śledzić to danie główne z Nerkowca mleko czekolada ciasteczka czekoladowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łatwy Puebla-Style Kurczak Mole, Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), oraz Dziś Kolacja: kurczak w stylu Huasteca w Krecie.

Instrukcje

1
W dużym garnku, parboil kurczaka w wodzie doprawione solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedzić, zastrzegając gotowania bulionu, i przechowywać w lodówce, aż gotowy do montażu naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Przygotuj Kreta Poblano. Wyczyść chiles usuwając łodygi, żyły i nasiona; rezerwy 1 łyżka nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mole PoblanoMole Poblano
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Podgrzać 1/2 szklanki oleju na ciężkiej patelni, aż migocze. Smażyć chiles aż chrupiące, o 10 do 15 sekund, obracając raz; upewnij się, że nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
Włóż chiles do niereaktywnej miski, przykryj gorącą wodą i odstaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Odcedzić chiles, rezerwując moczenie wody. Przecier chiles w blenderze z wystarczającą ilością wody do moczenia, aby gładka pasta. Może być konieczne zeskrobanie boków i kilkukrotne wymieszanie w celu uzyskania gładkiej pasty. W ciężkim piecu holenderskim podgrzać dodatkową 1/2 szklanki oleju na średnim ogniu i dodać puree chile (należy uważać, że będzie rozprysk). Gotować przez około 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Zdjąć z ognia i odstawić.
9
Pomidory Puree w blenderze. W młynku do kawy lub przypraw zmiel goździki, ziarna pieprzu, cynamon i prażone nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodać mieszaninę nasion i czosnek do puree Tomatillo i miksować na gładką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
11
Podgrzać 6 łyżek oleju na ciężkiej patelni. Smażyć każdy z następujących składników, a następnie wyjąć łyżką szczelinową: rodzynki, aż nadmuchną; migdały na złoty brąz; pestki dyni, aż pop. Jeśli to konieczne, dodać tyle oleju, aby 4 łyżki i smażyć kawałki tortilla i kromki chleba, aż złoty kolor, o 15 sekund na stronę; usunąć z patelni z rowkiem łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodaj rodzynki, migdały, nasiona dyni, tortille i chleb do puree tomatillo i zmiksuj, używając 1 do 2 szklanek zastrzeżonego bulionu z kurczaka, w razie potrzeby, aby uzyskać gładki SOS. Może to być konieczne w partiach. W ciężkim holenderskim piekarniku podgrzać 3 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
13
Dodaj puree chile, puree tomatillo, i meksykańska czekolada (uważaj będzie rozprysk). Gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
14
Dodaj pozostałe 5 szklanek bulionu z kurczaka, gotuj na małym ogniu przez dodatkowe 45 minut, mieszając wystarczająco często, aby zapobiec przypaleniu mieszanki na dnie. W ciągu ostatnich 15 minut czasu gotowania, dodać parboiled kurczaka i ciepła przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
15
Udekoruj prażonym sezamem i podawaj z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Ryż BiałyRyż Biały
16
Szef Ravago dzieli się swoimi wskazówkami z Epicurious:aby zasiać suszone chiles, użyj ostrego noża do parkowania, aby rozciąć bok i ostrożnie zeskrobać nasiona. To dobry pomysł, aby nosić rękawiczki podczas obsługi chiles. Według Ravago możesz zmieniać liczbę każdego chile, którego używasz, o ile całkowita liczba wynosi 22, ale używaj tylko pasilla, mulato lub ancho chiles. Nie zastępuj innego typu. Tworzenie Kreta jest procesem czasochłonnym, ale szef kuchni Ravago ostrzega przed pójściem na skróty; w przeciwnym razie kret będzie miał off smak. Na przykład przepis wymaga indywidualnego opiekania każdego rodzaju nasion. Ma to na celu zintensyfikowanie i zablokowanie smaku każdego z nich, ponieważ proces ogrzewania przynosi oleje na powierzchnię. Jeśli podgrzejesz wszystkie rodzaje nasion razem, smaki staną się mieszane, co spowoduje mol o Smaku błotnistym. Aby w pełni wykorzystać swoje wysiłki, przygotuj podwójną partię Kreta, serwując porcję, a resztę utrzymując w stanie zamrożenia. Według Ravago kret będzie zamrożony nawet przez miesiąc. Wystarczy rozmrozić i podgrzać. Jeśli konsystencja jest ziarnista po podgrzaniu, po prostu odśwież SOS. Dla łatwiejszego podawania można użyć kawałków kurczaka bez kości, bez skóry. Przepis wymaga parboiling, ale można przygotować kurczaka na wiele sposobów, Ravago mówi, albo pieczone, pieczone, lub grillowane. Można nawet użyć zakupionego kurczaka rożna. Ravago mówi, że kurczaka można zastąpić kaczką, przepiórką, indykiem lub jakimkolwiek rodzajem drobiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak RotisserieKurczak Rotisserie
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
DróbDrób
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
PrzepiórkiPrzepiórki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
17
Przedruk za zgodą Fonda San Miguel: Thirty Years of Food and Art autorstwa Toma Gillilanda, Miguela Ravago i Virginii B. Wood. 2005 Shearer Publishing

Składniki

6ancho chilesancho chiles1warzywo (np. szpinak)nasiona anyżu, tostynasiona anyżu, tosty20cały czarny pieprzcały czarny pieprz1Średnia żółta cebula, posiekanazarezerwowany rosół z kurczaka w razie potrzebyzarezerwowany rosół z kurczaka w razie potrzeby2kilogramykawałki kurczaka, skóra nakawałki kurczaka, skóra na7pasilla chilespasilla chiles9mulato chilesmulato chiles43papryka habaneroMeksykańska czekolada, posiekanaMeksykańska czekolada, posiekana1stickMeksykański cynamon, znany jako canela, jest korą prawdziwego drzewa cynamonowego, pochodzącego ze Sri Lanki. Jest sprzedawany w bardzo cienkich i nieco łuszczących się zwiniętych i jest znacznie bardziej miękki niż bardziej powszechny wariant cynamonu, który pochodzi z kory kasjiMeksykański cynamon, znany jako canela, jest korą prawdziwego drzewa cynamonowego, pochodzącego ze Sri Lanki. Jest sprzedawany w bardzo cienkich i nieco łuszczących się zwiniętych i jest znacznie bardziej miękki niż bardziej powszechny wariant cynamonu, który pochodzi z kory kasji1inchmeksykańska laska cynamonumeksykańska laska cynamonu0warzywo (np. szpinak)nasiona kolendry, tostynasiona kolendry, tosty2tortille kukurydziane, rozdarte na kawałkitortille kukurydziane, rozdarte na kawałki4ząbki czosnku, pieczoneząbki czosnku, pieczone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielone, nieprażone pestki dyni, np. pestki dynizielone, nieprażone pestki dyni, np. pestki dyni8trochę posiekanej cukiniiZnane również jako pepitas, nasiona dyni używane w kuchni meksykańskiej są łuszczone. Podczas smażenia lub opiekania pestek dyni na suchej patelni trzymaj pod ręką przykrycie, ponieważ będą pękać jak popcornZnane również jako pepitas, nasiona dyni używane w kuchni meksykańskiej są łuszczone. Podczas smażenia lub opiekania pestek dyni na suchej patelni trzymaj pod ręką przykrycie, ponieważ będą pękać jak popcorn3Spód: okruszki z herbatników graham1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)8trochę posiekanej cukiniiSól morska i mielony czarny pieprz do smakuSól morska i mielony czarny pieprz do smaku1porcja startego parmezanunasiona z chiles, tostynasiona z chiles, tosty2Spód: okruszki z herbatników grahamnasiona sezamu, tosty, do dekoracjinasiona sezamu, tosty, do dekoracji8Spód: okruszki z herbatników grahamnasiona sezamu, tostynasiona sezamu, tosty3czerstwe Francuskie rolki, pokrojone w 1-calowe plastryczerstwe Francuskie rolki, pokrojone w 1-calowe plastry8trochę posiekanej cukiniiPomidory są często określane jakoPomidory są często określane jako" zielone pomidory", ale są członkami rodziny agrestu. Aby przygotować pomidory do salsy, usuń ich papierowe łuski i spłucz lepką zewnętrzną powłokę. Lub konserwy całe Tomatillo są dostępne pod8trochę posiekanej cukiniiryż białyryż biały20migdały całe, blanszowanemigdały całe, blanszowane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej roślinny lub smalec plus dodatkowe w razie potrzebyolej roślinny lub smalec plus dodatkowe w razie potrzeby8trochę posiekanej cukiniiMulato, pasilla i ancho chiles to trzy odmiany suszonych chiles często używane w kuchni meksykańskiej. Ancho chile (poblano, które dojrzało do ciemnoczerwonego koloru i wyschło) jest rdzawe, szerokie na łodydze i zwężające się do trójkątnego wierzchołka. MulaMulato, pasilla i ancho chiles to trzy odmiany suszonych chiles często używane w kuchni meksykańskiej. Ancho chile (poblano, które dojrzało do ciemnoczerwonego koloru i wyschło) jest rdzawe, szerokie na łodydze i zwężające się do trójkątnego wierzchołka. Mula
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia60
Magazyn