Kurczak w Krecie, w stylu Puebla

Kurczak w Krecie, w stylu Puebla
Kurczak w Mole, W Stylu Puebla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 848 kalorii, 44g białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ząbki czosnku, nasiona kolendry, meksykańska laska cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Kurczak w Krecie, w stylu Puebla, Łatwy Puebla-Style Kurczak Mole, oraz Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku, parboil kurczaka w wodzie doprawione solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić, zastrzegając gotowania bulionu, i przechowywać w lodówce, aż gotowy do montażu naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
3
Przygotuj Kreta Poblano. Wyczyść chiles usuwając łodygi, żyły i nasiona; rezerwy 1 łyżka nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mole PoblanoMole Poblano
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
4
Podgrzać 1/2 szklanki oleju na ciężkiej patelni, aż migocze. Smażyć chiles aż chrupiące, o 10 do 15 sekund, obracając raz; upewnij się, że nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Włóż chiles do niereaktywnej miski, przykryj gorącą wodą i odstaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Odcedzić chiles, rezerwując moczenie wody. Przecier chiles w blenderze z wystarczającą ilością wody do moczenia, aby gładka pasta. Może być konieczne zeskrobanie boków i kilkukrotne wymieszanie w celu uzyskania gładkiej pasty. W ciężkim piecu holenderskim podgrzej dodatkową 1/2 szklanki oleju na średnim ogniu i dodaj puree z chile (uważaj — rozpryskuje się). Gotować przez około 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Zdjąć z ognia i odstawić.
9
Pomidory Puree w blenderze. W młynku do kawy lub przypraw zmiel goździki, ziarna pieprzu, cynamon i prażone nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
TomatillosTomatillos
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
KawaKawa
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodać mieszaninę nasion i czosnek do puree Tomatillo i miksować na gładką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
CzosnekCzosnek
11
Podgrzać 6 łyżek oleju na ciężkiej patelni. Smażyć każdy z następujących składników, a następnie wyjąć łyżką szczelinową: rodzynki, aż nadmuchną; migdały na złoty brąz; pestki dyni, aż pop. Jeśli to konieczne, dodać tyle oleju, aby 4 łyżki i smażyć kawałki tortilla i kromki chleba, aż złoty kolor, o 15 sekund na stronę; usunąć z patelni z rowkiem łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
MigdałyMigdały
RodzynkiRodzynki
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
12
Dodaj rodzynki, migdały, nasiona dyni, tortille i chleb do puree tomatillo i zmiksuj, używając 1 do 2 szklanek zastrzeżonego bulionu z kurczaka, w razie potrzeby, aby uzyskać gładki SOS. Może to być konieczne w partiach. W ciężkim holenderskim piekarniku podgrzać 3 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
TomatillosTomatillos
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
DyniaDynia
MigdałyMigdały
RodzynkiRodzynki
ChlebChleb
SOSSOS
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
13
Dodaj puree z chile, puree z tomatillo i meksykańską czekoladę (bądź ostrożny — rozpryskuje się). Gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TomatillosTomatillos
Papryka ChiliPapryka Chili
14
Dodaj pozostałe 5 szklanek bulionu z kurczaka, gotuj na małym ogniu przez dodatkowe 45 minut, mieszając wystarczająco często, aby zapobiec przypaleniu mieszanki na dnie. W ciągu ostatnich 15 minut czasu gotowania, dodać parboiled kurczaka i ciepła przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
15
Udekoruj prażonym sezamem i podawaj z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Ryż BiałyRyż Biały
1
* Aby zasiać suszone chiles, użyj ostrego noża do parowania, aby rozciąć bok i ostrożnie zeskrobać nasiona. To dobry pomysł, aby nosić rękawiczki podczas obsługi chiles. Według Ravago możesz zmieniać liczbę każdego chile, którego używasz, o ile całkowita liczba wynosi 22, ale używaj tylko pasilla, mulato lub ancho chiles. Nie zastępuj innego typu.* Tworzenie Kreta jest procesem czasochłonnym, ale szef kuchni Ravago ostrzega przed pójściem na skróty; w przeciwnym razie kret będzie miał off smak. Na przykład przepis wymaga indywidualnego opiekania każdego rodzaju nasion. Ma to na celu zintensyfikowanie i zablokowanie smaku każdego z nich, ponieważ proces ogrzewania przynosi oleje na powierzchnię. Jeśli podgrzejesz wszystkie rodzaje nasion razem, smaki staną się mieszane, co spowoduje mol o Smaku błotnistym.* Aby w pełni wykorzystać swoje wysiłki, przygotuj podwójną partię Kreta, serwując porcję, a resztę utrzymując w stanie zamrożenia. Według Ravago kret będzie zamrożony nawet przez miesiąc. Wystarczy rozmrozić i podgrzać. Jeśli konsystencja jest ziarnista po podgrzaniu, po prostu odśwież SOS.·Dla łatwiejszego podawania można użyć kawałków kurczaka bez kości, bez skóry. Przepis wymaga parboiling, ale można przygotować kurczaka na wiele sposobów, Ravago mówi, albo pieczone, pieczone, lub grillowane. Można nawet użyć zakupionego kurczaka rożna. Ravago mówi, że kurczaka można zastąpić kaczką, przepiórką, indykiem lub jakimkolwiek rodzajem drobiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak RotisserieKurczak Rotisserie
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
DróbDrób
Papryka ChiliPapryka Chili
Cała TurcjaCała Turcja
PrzepiórkiPrzepiórki
SOSSOS
NasionaNasiona
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Przedruk za zgodą Fonda San Miguel: Thirty Years of Food and Art autorstwa Toma Gillilanda, Miguela Ravago i Virginii B. Wood. © 2005 Shearer Publishing
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn