Kurczak w cieście francuskim
Kurczak w cieście francuskim może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda o wartości 613 kalorii , 25 g białka i 44 g tłuszczu . Za 2,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 187 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do podania zajmuje to około 35 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup ser muenster, smarowaty szpinak i serek śmietankowy z karczochami, ciasto francuskie i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Wypróbuj Kwadraty z ciasta francuskiego z czekoladą , Napoleon - Kremowe ciasto francuskie i Tarty z ciasta francuskiego z brzoskwiniami i migdałami, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Posyp kurczaka solą i pieprzem; odstaw. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto francuskie na kwadrat o boku 35 cm.
Pokrój na cztery kwadraty.
Na środek każdego kwadratu nałóż 2 łyżki serka śmietankowego, posyp serem Muenster i posyp kurczakiem.
Roztrzep jajko z wodą i delikatnie posmaruj brzegi. Przykryj przeciwległe rogi ciasta na każdym rogaliku, zlepiając szwy.
Ułożyć stroną ze szwem do dołu na natłuszczonej blasze do pieczenia; posmarować pozostałą mieszanką jajeczną.
Piec w temperaturze 400° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.