Kurczak wędzony i krewetki Bisque
Wędzony kurczak i krewetki Bisque może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 3,65 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 47g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1045 kalorii. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, zrębki drzewne, świeże liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Babeczki brązowo-cukrowe z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 61% to danie jest solidne. Spróbuj Wędzony Łosoś Bisque, Wędzony Paprikan i Rutabaga Bisque, oraz Dynia Bisque z wędzoną goudą podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 2 funty zrębków do wyboru, nasączone (zalecane hickory, pekan lub applewood)
Rozgrzej grill na wysoko.
Kurczak: Wkłuj śrubokrętem od 6 do 10 otworów w górnej części 1 aluminiowej patelni i umieść nasączone wodą wióry w dolnej części drugiej aluminiowej patelni, a na górze stojak do pieczenia drutu.
Umieść patelnię z namoczonymi frytkami na rozgrzanym grillu, aż nastąpi stałe poparzenie, około 15 do 20 minut. Zmniejsz ciepło do średniej wysokości. W dużej misce wymieszaj wszystkie przyprawy z olejem z pestek winogron. Wrzucić kurczaka z mieszaną przyprawą, ułożyć na stojaku w wędzarni i przykryć aluminiową patelnią z otworami. Palmy kurczaka do momentu, aż termometr z odczytem natychmiast zarejestruje 160 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części kurczaka, około 35 do 40 minut.
Wyjąć kurczaka na deskę do krojenia i ostudzić. Po ochłodzeniu usuń skórę i rozdrobnij wędzoną pierś ręcznie. Wyrzuć kości.
Bisque: w średnim rondlu, na średnim ogniu, roztopić masło i dodać seler i cebulę, mieszając, aż cebula będzie półprzezroczysta.
Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką, aż mąka i masło staną się pastą (zasmażka). Zmniejszyć ogień i dodać bulion, mleko i śmietanę. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, około 20 minut.
Dodać pietruszkę, krewetki, czosnek i rozdrobnionego kurczaka i kontynuować gotowanie przez 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kadzi do serwowania miski i służyć.