Kurczak Vesuvio
Kurczak Vesuvio jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 24g białka, 36g tłuszczu i w sumie 578 kalorii. Za $3.0 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 529 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, sól i pieprz, serca karczochów i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Vesuvio, Kurczak Vesuvio, oraz Kurczak Vesuvio.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Rozgrzej olej w dużym żaroodpornym garnku na dużym ogniu.
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Pracując w 2 partiach, w razie potrzeby gotuj kurczaka w garnku na złoty kolor ze wszystkich stron, około 10 minut.
Przełóż kurczaka do miski. Ostrożnie dodaj ziemniaki do tego samego garnka i gotuj, aż będą złotobrązowe, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
Dodaj wino i wymieszaj, aby zeskrobać brązowe kawałki na dnie garnka.
Dodaj bulion, oregano i tymianek. Włóż kurczaka do garnka. Wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Przykryj i piecz w piekarniku, aż kurczak się ugotuje, około 20 minut.
Przełóż kurczaka na półmisek. Ułóż ziemniaki wokół kurczaka.
Dodaj serca karczochów do sosu w garnku. Przykryj i gotuj na dużym ogniu, aż karczochy będą miękkie, często mieszając, około 4 minut. Zmniejsz ogień. Dodaj masło.
Polej sosem kurczaka i ziemniaki i podawaj.