Kurczak Tikka z ogórkiem Raita może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis służy 5 i kosztuje 3,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 706 kalorii, 50g białka, oraz 51 g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka śmietany, jogurtu, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak tikka z ogórkiem Raita, ogórek raita, jak zrobić ogórek Raita / raita s, oraz Kurczak Tandoori Z Ogórkiem Raita.
Instrukcje
1
Namocz sześć 12-calowych bambusowych szaszłyków w ciepłej wodzie przez 30 minut. Nawlecz kurczaka na szaszłyki i ustaw w płytkim szklanym naczyniu do pieczenia.Na desce do krojenia użyj boku dużego noża, aby zmiażdżyć czosnek, imbir i sól na pastę. W misce wymieszać pastę z jogurtem, olejem musztardowym, sokiem z cytryny, kminkiem, buławą, gałką muszkatołową, kardamonem, kurkumą, cayenne i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Olej Gorczycowy
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Kurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Kwiat Muszkatołowy
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Deska Do Krojenia
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 żółty Owocowy Roll-up
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Zalać marynatą kurczaka; obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 do 4 godzin, obracając od czasu do czasu.Raita: na desce do krojenia użyj boku dużego noża, aby rozgnieść czosnek z dużą szczyptą soli na pastę. W średniej misce wymieszaj pastę czosnkową z jogurtem, kwaśną śmietaną, ogórkiem, pomidorem, miętą i prażonym kminkiem. Doprawić solą i pieprzem i wstawić do lodówki.Rozpal grilla. Lekko nasmarować ruszt. Grillować kurczaka na średnio gorącym ogniu przez około 4 minuty z każdej strony, lub do czasu, aż zostanie ugotowany i złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Gałązki Kopru Włoskiego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Raita
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Podawać z klinami cytrynowymi, czerwoną cebulą, kolendrą i Raitą ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Jules Taylor Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.