Kurczak tikka Masala i pachnący kminkiem zielony groszek Pulao

Kurczak tikka Masalan i pachnący kminkiem zielony groszek Pulao może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $5.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 636 kalorii, 92g białka, oraz 23G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 189 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka barwnika spożywczego, garam masala, pasta czosnkowa imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Instant Pot Kurczak tikka Masala z kalafiorem i groszkiem, Zielony Groszek Pulao (Mutter Pulao), oraz Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala.
Instrukcje
Wymieszaj wszystkie suche składniki z jogurtem i sokiem z cytryny, aby przygotować marynatę.
Do marynaty dodać kawałki kurczaka.
Wszystko dobrze wymieszać. Przykryj miskę i pozostaw ją w lodówce przez co najmniej godzinę. Zrobiłem to w nocy.Na szaszłyki nawlecz kawałki kurczaka.Grilluj kurczaka na szpikulcu, aż skończysz lub włóż go do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 400 stopni. F.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Jules Taylor Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Jules Taylor Gruner Veltliner]()
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.