Kurczak tikka Masala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 724 kalorie, 43g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $3.09 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz chiles de árbol, pasta pomidorowa, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, paneer Tikka masala (sanjeev kapoor), jak zrobić paneer Tikka masala, oraz KURCZAK TIKKA MASALA dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz czosnek, imbir, kurkumę, garammasala, kolendrę i kminek w małej misce.
W średniej misce ubić jogurt, sól i połowę mieszanki przypraw; dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i schłodzić 4-6 godzin. Przykryć iChill pozostałą mieszankę przypraw.
Podgrzać ghee w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodaj cebulę, pastę pomidorową, kardamon i chiles i gotuj, mieszającczęsto, aż pasta pomidorowa przyciemni się, a cebula będzie miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Kardamon
Papryka Chili
Cebula
5
Dodać połowę mieszanki przypraw i gotować, często mieszając, aż dno garnka zacznie się brązowieć, około 4 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodaj pomidory z sokami, kruszenie jez rękami, jak je dodać. Doprowadzić do oleju, zmniejszyć ogień i dusić, często mieszając i skrobanie się rumiane kawałki z dna garnka, aż sos zgęstnieje, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać śmietanę i posiekaną kolendrę.Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sosukrzy, 30-40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Krem
8
W międzyczasie rozgrzej brojlery. Linia arimmed blachy do pieczenia z folią i ustawić wirerack wewnątrz arkusza. Ułóż kurczaka na rackin jednej warstwy. Broil, aż zacznie się kurczakaby zaczernić w miejscach (nie będzie gotowane przez), około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Brojler
Folia Aluminiowa
9
Pokrój kurczaka na kawałki wielkości kęsa, dodajdo sosu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak zostanie ugotowany przez, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
SOS
10
Podawać z ryżem i gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Ryż
11
DO przodu: kurczak można zrobić 2 dniahead. Cover; chill. Podgrzać przed podaniem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.