Kurczak Tikka

Kurczak Tikka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Tikkan. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać sól, curry, popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak tikka, jak zrobić kurczaka tikkan w piekarniku, Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, oraz Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 7 składników w dużej misce; dobrze wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj kurczaka, obracając się do płaszcza. Przykryć i schłodzić 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę. Nawlecz 2 udka kurczaka na każde z 4 drewnianych szaszłyków. Szaszłyki grillowe na średnim ogniu (od 350 do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
przez 7 do 10 minut z każdej strony lub do ugotowania.
5
Podawać ze słodkim sosem chili i gorącym gotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodki Sos ChiliSłodki Sos Chili
Ryż GotowanyRyż Gotowany

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn