Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, Teriyaki z kurczakiem i warzywami może być spektakularnym przepisem bez nabiału, który warto wypróbować. Za 3,4 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 860 kalorii, 58 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup pilaw ryżowy, dynię, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to japońskie danie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kurczak Teriyaki z warzywami, Kurczak Teriyaki z warzywami i Kurczak Teriyaki z warzywami.
Instrukcje
1
W małej misce połącz 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, sok pomarańczowy i sos teriyaki; odłożyć na bok.
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Lekko spłaszcz kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Umieść sól i pozostałą skrobię kukurydzianą w dużej zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
4
Dodawaj kurczaka, po kawałku, i potrząśnij, żeby się nim pokrył. Na dużej patelni na średnim ogniu smaż kurczaka partiami na 2 łyżkach oleju przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Gruby Czerwony Cukier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Wyjmij i trzymaj w cieple.
6
Na tej samej patelni podsmaż dynię i cebulę na pozostałym oleju przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj mieszankę sałatki coleslaw; smaż jeszcze 1 minutę lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące. Wymieszaj mieszaninę soku i dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj kurczaka do patelni; przegrzać. W międzyczasie przygotuj pilaw ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Azjatycką można łączyć z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Muskularne wino z delikatną stroną, ten rocznik Shea przedstawia się aromatami czarnej wiśni, ciemnej śliwki, sarsaparilli, nutą mandarynki i kuszącą mięsistością. Jedwabistość przodu prowadzi do łyku ciemnej wiśni, żurawiny i przypraw. Podwyższone kwasy i mocne taniny zapewniają trwałość i przyciągający uwagę dodatek do Twojej piwnicy. Podawać z: Wędzoną w herbacie piersią z kaczki z wiśniową soją i imbirem marynowaną potrójnie pieczoną szynką z glazurą żurawinową.