Kurczak Teriyaki
Kurczak Teriyaki to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1136 kalorii, 14g białka, oraz 110 g tłuszczu każdy. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz ryż sushi, olej z orzeszków ziemnych, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć świeży piernik można śledzić to danie główne z Piernik Z Owocowym Kompot jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Kurczak Teriyaki (Tori No Teriyaki), oraz Krewetki Teriyaki i jak zrobić własny sos teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sake, mirin, sos sojowy, cukier, imbir i olej sezamowy w naczyniu, w którym można stromić kurczaka, (używam kwadratowego naczynia 23cm, ale coś o podobnych wymiarach zrobi).
Dodać przygotowane kawałki kurczaka i pozostawić na 15 minut.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na dużej płytkiej patelni lub zapiekance (która ma pokrywkę) na średnim ogniu. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść kawałki kurczaka z marynaty na patelnię.
Saute je, aż wyglądają gotowane na zewnątrz.
Dodać marynatę do kawałków kurczaka i doprowadzić do bańki, następnie zmniejszyć ogień do delikatnego duszenia, umieścić pokrywkę i gotować przez około 5 minut.
Pokroić w kawałek kurczaka, aby upewnić się, że jest gotowane przez.
Ugotowane kawałki wyjąć łyżką szczelinową (można je trzymać w misce pokrytej folią aluminiową, aby były ciepłe) i podgrzać pod patelnią, aby ciecz gotowała się do gęstego ciemnego syropu.
Kawałki kurczaka z powrotem na patelnię, dobrze wymieszać, aby wszystkie kawałki kurczaka były pokryte lepkim syropem pikantnym.
Podawać z pocieszającym stosem ryżu sushi i być może kilkoma gotowanymi na parze baby bok choy lub innymi warzywami do wyboru.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.