Kurczak Tandoori
Need a danie główne bezglutenowe? Kurczak Tandoori może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 23G białka, oraz 22g tłuszczu. Jeśli masz mieloną kurkumę, mielone goździki, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kurczak Tandoori, Kurczak Tandoori, oraz Kurczak Tandoori.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 12 składników i 1 łyżka oleju roślinnego w dużej misce do wymieszania.
Piersi kurczaka ze skórą.
Usuń kości piersi, wkładając ostrą końcówkę noża między kość a mięso, delikatnie krojąc, aby usunąć jak najwięcej mięsa.
Pokrój połówki piersi na trzecie.
Wytnij głębokie szczeliny, oddalone o 1 cal, na pozostałe kawałki kurczaka. (Nie Skóra kawałki.)
Umieść kurczaka w dużej misce z mieszanką przypraw. Dokładnie wcierać mieszankę przypraw w szczeliny. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Pozostałą 1 łyżkę oleju skropić w dużej patelni wyłożonej folią aluminiową. Ułóż kurczaka w jednej warstwie na patelni.
Piecz kurczaka w 450 przez 35 minut lub do czasu zakończenia.
Ułóż kurczaka na półmisku.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Butterball Best Of The Frytkownica, pokrojonej mieszanki piersi z kurczaka, ud, nóg i skrzydeł.