Kurczak słodko-kwaśny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj słodko-kwaśnego kurczaka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.18 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 269 kalorii, 37g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu, udekoruj: liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak słodko-kwaśny, Kurczak słodko-kwaśny, oraz Kurczak słodko-kwaśny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść połówki piersi kurczaka między 2 arkuszami folii; Funt do grubości 1/2 cala.
Kurczaka posypać solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek do patelni.
Dodaj kurczaka; podsmażyć 3 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Przełożyć kurczaka na półmisek.
Dodaj rosół z kurczaka, konfitury z moreli i sos sojowy na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Mieszaj. Gotować 1 minutę.
Wyjąć z ognia; wymieszać ze świeżym sokiem z limonki i pastą Thai chile. Łyżka nad kurczakiem; w razie potrzeby udekoruj świeżymi liśćmi kolendry.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.