Kurczak, szynka , por i pieczony placek ziemniaczany
Przepis kurczak, szynka , por i pieczone ciasto ziemniaczane mogą być wykonane w około 1 godzinę i 40 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 739 kalorii. Jeśli masz mąkę, crème fraîche, grubą szynkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 91 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasto z porem, ziemniakami i szynką, Kremowe ciasto z porem, ziemniakami i szynką, oraz Ciasto Z Kosami......albo kurczak, Por i placek ziemniaczany!.
Instrukcje
Połowę oleju rozgrzać na dużej patelni i smażyć kurczaka przez około 5 minut. Przełóż do naczynia żaroodpornego o wymiarach 22 x 28 cm, a następnie równomiernie rozetrzyj szynkę i pieczone ziemniaki.
Podgrzać pozostały olej i zmiękczyć pory przez około 5 minut, następnie wymieszać mąkę przez 1 min.
Wlać wino i wywar. Doprowadzić do wrzenia i, ciągle mieszając, gotować szybko, aby zmniejszyć do gęstego sosu. Zdjąć ciepło, następnie wymieszać z crme frache i przyprawą.
Zalać nadzieniem z ciasta i pozostawić do ostygnięcia.
Rozwiń ciasto i odciąć mały pasek do dekoracji (jeśli chcesz).
Resztę zwinąć, aby pasowała do naczynia i umieścić na wierzchu ciasta. Użyj widelca, aby zacisnąć krawędzie i docisnąć ciasto do krawędzi naczynia. Zrób mały otwór w środku, a następnie dobrze przykryj folią spożywczą. Zamrażać do 3 miesięcy. Aby uzyskać najlepsze wyniki, rozmrażaj w temperaturze pokojowej przez 8 godzin.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Posmaruj ciasto jajkiem do glazury (upewniając się, że otwór pary nie został uszczelniony). Gotować przez 30-40 minut, aż złoty i gorący przez.