Kurczak, szparagi i brokuły Stir-Fry
Kurczak, szparagi i brokuły Stir-Fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 291 kalorii, 34g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki szparagów, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami, oraz Smażony kurczak z brokułami i groszkiem + wideo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i wymieszać 30 sekund.
Dodaj szparagi, brokuły i 4 łyżki bulionu. Przykryć i gotować, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Warzywa przełożyć do miski.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju do patelni.
Posypać kurczaka solą i pieprzem; dodać kurczaka i zielonej cebuli na patelni. Stir-smażyć, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 3 protokół.
Wymieszać w sosie hoisin, sos ostrygowy, warzywa i pozostałe 2 łyżki bulionu. Wrzucić do ogrzania i sos Płaszcze równomiernie, o 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
* Dostępne w sekcji Asian foods wielu supermarketów i na rynkach azjatyckich.