Kurczak Szkliwiony Pomarańczowo
Pomarańczowy glazurowany kurczak to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 817 kalorii, 32G białka, oraz 66 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 166 fanów. Mieszanka sera, szpinak dziecko, rozmaryn liści i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kurczak Z Pomarańczą, Kurczak Szkliwiony Pomarańczowo, oraz Kurczak Z Pomarańczą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla kurczaka: w małej misce wymieszaj skórkę pomarańczową, 2 łyżki rozmarynu, olej, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść kurczaka w torbie z zamkiem błyskawicznym i dobrze przetrzyj marynatę do kurczaka. Przechowywać w lodówce 2 godziny, obracając torbę od czasu do czasu.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji Góra-środek i rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieść kurczaka na obramowanej blachę do pieczenia z boku do góry. Piecz, aż skóra będzie głęboko złoty i kurczak jest gotowane przez (175°F), o 20 protokół.
Podczas pieczenia kurczaka, zrobić glazurę: w małym rondlu, przynieść sok pomarańczowy, aby gotować na średnim ogniu. Zmniejsz sok pomarańczowy do 1/2 szklanki, około 10 minut. Wymieszaj pozostałą łyżeczkę rozmarynu, konfitury morelowe i 1/4 łyżeczki soli. Gotować do syropu i zmniejszyć do około 1/3 szklanki.
Gdy kurczak jest gotowany, polewamy kurczakiem. Zwiększ ciepło piekarnika do pieczenia i gotować tylko do brązowienia glazury, 1 do 2 protokół.
Przełożyć na talerz i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Do sałatki szpinakowej: w średniej misce, ubić ocet, musztardę i sól. Powoli ubij w oleju, aż do połączenia. Wrzucić szpinak z sosem, ser pleśniowy, orzechy włoskie, i plastry pomarańczy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać kurczaka i sałatkę natychmiast.