Kurczak solony z cytryną
Kurczak solony z cytryną wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 372 kalorie, 29g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, gałązki pietruszki z płaskim liściem, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Spróbuj Cytrynowy Estragon-Solony Cały Kurczak, Grillowany Indyk z sosem Herbaciano-cytrynowym, oraz Pierś z indyka solona z sosem cytrynowo-pietruszkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 4 ćwiartki wody i soli w holenderskim piecu, mieszając, aż sól się rozpuści.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Dodać kurczaka do mieszaniny soli; przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Wyjąć kurczaka z solanki; wyrzucić solankę. Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Umieść plasterki cytryny pod luźną skórką.
Posypać jamę pieprzem; umieścić kliny cytryny, pietruszka, czosnek, i szalotka do jamy. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Miejsce na stojaku patelni brojlerów.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż termometr zarejestruje 18