Kurczak smażony z zielonymi oliwkami i kolendrą

Smażony kurczak z zielonymi oliwkami i kolendrą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 77g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1032 kalorii. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwy z oliwek, rosół z kurczaka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażone krewetki z zielonymi oliwkami, szalotkami i anchois, Smażona fasola szparagowa z oliwkami i suszonymi pomidorami, oraz Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i cytrynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondelku rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodaj cebulę, imbir, czosnek, cynamon i szafran i gotować na umiarkowanym ogniu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać wywar z kurczaka i doprawić solą i pieprzem. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się o trzy czwarte i stanie się syropowaty, o 20 minut.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni żaroodpornej.
Dodać kurczaka, skórka w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane, 5 do 8 protokół. Przekręcić kurczaka i gotować przez 2 minuty. Kawałki obrócić w dół i piec w piekarniku przez około 25 minut, lub do momentu, aż soki będą jasne, gdy udo zostanie Przekłute.
Z sosu wyjąć laskę cynamonu.
Dodać oliwki i pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i doprawić pieprzem. Podgrzać sos na małym ogniu przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny i 1 łyżkę posiekanej kolendry. Ułóż kurczaka na talerzach i łyżkę sosu wokół niego.
Udekorować kolendrą i podawać.