Kurczak smażony z szalotką-winegret ziołowy
Kurczak smażony z szalotką-winegret ziołowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet winny sherry, szalotki, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czarny dorsz smażony z Szalotkowo-cytrynowym winegretem i świeżym ziołem, Smażony dorsz Czarny Z Szalotkowo-cytrynowym winegretem i świeżą sałatką ziołową, oraz Ogrodowa Sałatka ziołowa z pieczoną szalotką Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka, starte szalotki, i 4 łyżeczki oleju w dużej misce; wrzucić. Przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny i do 8 godzin.
Przynieś 1/3 szklanki mielonej szalotki, ocet i 2 łyżki wody do zagotowania w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu, aż szalotki są miękkie, o 1 minutę.
Ubij 5 łyżek oleju, pietruszkę, kolendrę, miód i 2 łyżki wody. Doprawić sosem solą i pieprzem. Odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe mielone szalotki; sauté o 3 protokół.
Przenieść do małej miski.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w tej samej patelni.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Praca w partiach 2, dodać kurczaka na patelni; sauté aż gotowane przez, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne, o 6 protokół na stronę.
Przenieść kurczaka do deski do krojenia.
Pokrój po przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala. Kurczaka podzielić na 6 talerzy.
Posypać podsmażoną szalotką. Przynieś sos na wolnym ogniu. Łyżką kurczaka i podawać.