Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i prażonymi cytrynami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego kurczaka z oliwkami, kaparami i prażonymi cytrynami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.28 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, kapary, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i prażonymi cytrynami, Dziś Kolacja: Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i pieczonymi cytrynami, oraz Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i cytrynami.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Skropić oliwę z oliwek na pergaminie, a następnie ułóż plasterki cytryny w jednej warstwie.
Cytryny lekko skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. Piecz przez około 20 minut, aż cytryny zaczną brązowieć na brzegach.
W międzyczasie podgrzej dużą, głęboką patelnię.
Dodać szpinak i gotować na dużym ogniu, podrzucając, aż zwiędnie, o 2 protokół.
Szpinak przełożyć do sitka, wycisnąć płyn. Wytrzeć patelnię i podgrzać 2 łyżki oleju w nim.
Dodać bułkę tartą i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż tosty, 2 protokół.
Dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem i gotować przez 1 minutę.
W głębokiej patelni średniej, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oleju. Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, a mąkę obsypujemy mąką, wytrząsając nadmiar. Gotować kurczaka na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty, o 6 protokół.
Dodać oliwki, kapary i wywar i doprowadzić do wrzenia. Gotuj na dużym ogniu, aż czas zmniejszy się o około dwie trzecie, około 5 minut.
Dodać Prażone cytryny, masło i natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak zostanie ugotowany przez około 1 minutę.
Przełożyć kurczaka na talerze i łyżkę sosu na wierzchu.