Kurczak smażony z boczkiem i sosem pieprzowym
Smażony kurczak z boczkiem i pieprzem sosem śmietanowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 995 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.31 za porcję. 36 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów Południowej żywności. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz boczek, mąka, cayenne, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 81%. Spróbuj Kurczak smażony z boczkiem i sosem pieprzowym, Patelnia smażony kurczak z sosem z czarnego pieprzu, oraz Kurczak smażony na boczku z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić kurczaka z maślanką, cebulą, Tabasco i 2 łyżeczki soli. Marynować kurczaka, przykryte i schłodzone, co najmniej 12 godzin.
Umieść mąkę, paprykę, cayenne, 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę czarnego pieprzu w papierowej lub plastikowej torbie i wstrząśnij, aby dobrze połączyć.
Kurczak dobrze odcedzić w durszlaku, odrzucając marynatę i cebulę, a następnie wstrząsnąć kurczakiem w worku, 1 sztuka na raz, aby dobrze płaszcz. Odciąć nadmiar mąki i przenieść na arkusz papieru woskowego.
Pozostawić kurczaka do wyschnięcia na powietrzu 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 121° z półką w środku. Ustaw regał chłodzący w dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Tymczasem, gotować boczek w 2 partie w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące.
Przenieś do stojaka na patelni do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Zeskrobać brązowe bity z dna patelni za pomocą szpatułki i odcedzić tłuszcz boczku przez sito o drobnych oczkach do miski, zastrzegając bity na sicie. Wytrzyj patelnię do czysta i dodaj przecedzony tłuszcz z boczku.
Dodaj wystarczającą ilość oleju do pomiaru 1/2 cala tłuszczu na patelni i podgrzać do 350 ° F na średnim ogniu.
Smażyć kurczaka po 4 kawałki na raz (zachowaj każdą partię całego białego mięsa lub całego ciemnego mięsa), najpierw boki skóry w dół, od czasu do czasu obracając szczypcami, aż złoto-brązowy i gotowane przez, 8 do 12 minut na piersi i skrzydełka; 10 do 12 minut na podudzie i udach.
Przełożyć kurczaka na półkę z boczkiem i ogrzać w piekarniku. Powrót tłuszczu do 177° między partiami i rezerwy po smażeniu.
Odcedzić tłuszcz do smażenia przez sito do miski, a następnie powrócić 1 łyżka tłuszczu i wszystkie brązowe kawałki w sito na patelni. (Po wystygnięciu wyrzucić pozostały tłuszcz do smażenia.)
Ubić mąkę i ugotować zasmażkę na średnim ogniu, ubijając, 1 minutę.
Ubij w mleku, 1 łyżeczka soli i 3/4 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do wrzenia, ubijając, a następnie dusić, ubijając, aż gruby, 3 do 5 minut.
Kurczaka podawać z sosem i boczkiem.
Kurczak może być marynowany do 24 godzin
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.