Kurczak smażony w sosie pomarańczowym
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Pomarańczowy kurczak smażony może być świetnym przepisem do wypróbowania. Za 3,14 USD za porcję przepis ten pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji o wartości 599 kalorii , 36 g białka i 10 g tłuszczu każda. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga skórki pomarańczowej, cebuli, skrobi kukurydzianej i groszku cukrowego. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 72% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj chiński styl kurczaka i makaronu smażonego , kurczaka smażonego z imbirem i kurczaka smażonego z selerem i marchewką, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i bulion, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym, cukrem, octem i olejem sezamowym; odstaw.
Na dużej patelni lub woku z powłoką zapobiegającą przywieraniu podsmaż kurczaka w 1 łyżeczce oleju rzepakowego na średnio-wysokim ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, aż sok będzie klarowny; wyjmij i trzymaj w cieple. Podsmaż paprykę, groszek, cebulę, skórkę pomarańczową i czosnek w pozostałym oleju przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie. Włóż kurczaka z powrotem na patelnię.
Wymieszaj mieszankę soku pomarańczowego; zalej mieszankę kurczaka. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Jeśli chcesz, podawaj z ryżem.